We praten je even bij

Archief 2020

In onze podcasts proberen we uit te leggen hoe wij denken en werken door in alle openheid onze spannende en betekenisvolle momenten te bespreken. Datgene wat vaak niet gezegd wordt op tafel leggen in de hoop dat wij zelf nog scherper krijgen waarom we welke beslissingen nemen, zodanig dat we ook onze luisteraars aan het denken zetten.

Elke podcast wordt ingeleid door Emile Hollman, schrijver, journalist en docent.Image

Feedback is fijn en pijnlijk, het doel is motiveren en leren

We hebben onze eerste podcast gepubliceerd en jullie om feedback gevraagd. Dank voor jullie oprechte feedback. Het motiveert ons er mee door te gaan en geeft ons waardevolle inzichten hoe te verbeteren. Echte goede feedback is fijn als het in lijn is waar je op hoopt en pijnlijk wanneer je iets verteld wordt wat je liever niet hoort. Makkelijk gezegd, maar alleen wanneer je naar beide echt kunt luisteren word je steeds beter. Luister naar deze podcast om te horen of het ons gelukt is! Ook nu weer stellen we jullie feedback op prijs.

Luistertijd: 11:30 min

Interview Wim Bovendeur

Wim Bovendeur, directeur Rivieren en Dijken bij Boskalis, vertelt over zijn ervaringen met het acquireren, voorbereiden en uitvoeren van grote bouwprojecten op de Nederlandse markt tijdens Covid tijd. Over drie spanningsvelden waarvan de Covid tijden het overbruggen uitdagender en dus leerzamer maken. De kloof tussen binnen en buitenwerk. De kloof tussen publieke opdrachtgevers en private aannemers. De kloof tussen hoofdkantoor en de projecten. 

Luistertijd: 16:30 min

Image
Image

Interview Marc Roelands

Marc Roelands, business directeur DSM Resins, vertelt over zijn ervaringen met het leidinggeven aan een internationaal team nu we meer thuiswerken. Over de voordelen en kansen die het biedt voor een gelijkwaardige samenwerking, maar ook over de beperkingen die hij ervaart en hoe hij daarmee omgaat.

Luistertijd: 17:30 min

Introductie

Een korte introductie over Courageous teaming en de podcast door André & Ewout.

Luistertijd: 3:00 min

Image

Wat doe jij om “schoon” te blijven?

Er zijn van die dagen dat je de narigheid van je werk mee naar huis neemt. U herkent het vast. Je komt er niet vanaf en je voelt hoe die onder je huid gaat zitten. André krijgt het er niet uitgelopen, Ewouts marteltuig voor atleten in de garage maakt zijn nek niet los. Werk voor de fysio derhalve maar in deze podcast proberen de mannen met hulp van Patrick te begrijpen wat er precies aan de hand is.

Als je niet fit of schoon bent, kun je niet optimaal functioneren, maak je dingen sneller persoonlijk met alle gevolgen van dien. Er zijn uiteraard legio oplossingen om weer ‘mentaal blanco’ te worden - bedenk er zelf tien - maar de juiste taal kiezen is wel een hele mooie.

Luistertijd: 9:33 min

Wat doe jij om schoon te blijven?
Image

Ct praat door

En zo kon het gebeuren dat opeens heel Nederland de mond vol had over leiderschap. Meer bepaald over dat van programmamaker Matthijs van Nieuwkerk. Hij maakte topprogramma’s met zijn redactie maar op het slagveld dat hij en zijn eindredacteuren achter liet, likken collega’s tot op de dag van vandaag hun diepe wonden. Hoe voorkom je dat de organisatie zo uit de hand kan lopen? Ewout, André en Patrick geven er in deze podcast duiding aan. Over leiderschap, persoonsverheerlijking, druk, verbale kwaliteiten, veranderende normen en reflectie.

Luistertijd: 14:20 min